Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 22. elokuuta 2011

Mun karma

Juu, menin Wikipediaan ettimään lisää tietoa siitä bändistä, jota en ilmeisesti osaa kirjottaa.
niin..


D'espairsRay on japanilainen industrial-vaikutteinen raskaan musiikin yhtye. Yhtyeen perustivat 9. syyskuuta 1999 nahkaan, PVC:hen ja mustaan pitsiin pukeutuneet HIZUMI, Karyu, ZERO ja TSUKASA. Heidän musiikkinsa on enimmäkseen raskasta rockia/industrialia. Yhtye on julkaissut kolme albumia ja saavuttanut mainetta myös Japanin ulkopuolella, niin Euroopassa kuin Amerikassakin.

Yhtyeen alkutaipaleen ahkera keikkailu ja demojen jakaminen kannatti, sillä ensimmäinen single, Kumo, myytiin loppuun. Samoin kävi toiselle, Genwaku, ja ensimmäisen minialbumin, Terrors, jälkeen olikin jo vuorossa ensimmäinen one-man-keikka syksyllä 2001.

Seuraavina vuosina julkaistut singlet Sexual Beast, Itanji, Maverick ja Gärnet toivat yhtyeelle yhä hysteerisemmän fanijoukon ja vuonna 2004 yhtye esiintyi ensi kerran Euroopassa - ennen ensimmäistäkään albumia. Yhtyeen esikoisalbumi julkaistiin Japanissa vasta vuonna 2005 ja Euroopassa 2006, nimellä Coll:set. Yhtyeen suosio Euroopassa on vain kasvanut, mistä todistavat lukuisat loppuunmyydyt keikat. Suomessa yhtye esiintyi ensimmäisen kerran 26. marraskuuta 2006 Tavastialla - keikka myytiin loppuun reilusti etukäteen ja osa vannoutuneista faneista jonotti toista vuorokautta päästäkseen eturiviin. Vuonna 2007 yhtye julkaisi keväällä toisen albuminsa, MIRROR, ja esiintyi kesällä festarikeikoilla Tuskassa ja Ruisrockissa.

Hizumille tulleiden kurkkuongelmien takia bändi päätti jäädä tauolle joulukuussa 2010.

15.6.2011 yhtyeen jäsenet ilmoittivat yhtyeen lopettavan.
Sisällysluettelo
[piilota]

* 1 Jäsenet
* 2 Diskografia
* 3 Musiikkivideot
* 4 Aiheesta muualla

[muokkaa] Jäsenet

* HIZUMI: laulu (syntymäpäivä 2.3.)

* Karyu: kitara (syntymäpäivä 7.12.)

* ZERO: bassokitara (syntymäpäivä 31.7.)

* TSUKASA: rummut (syntymäpäivä 6.3.)

[muokkaa] Diskografia

Albumit

* Coll:set (29.6.2005)
* MIRROR (11.4.2007)
* Redeemer (11.3.2009)
* IMMORTAL (29.12.2009)
* MONSTERS (28.07.2010)
* antique (13.4.2011)

Mini-Albumit

* -TERRORS- (7/2001)
* BORN (4/2004)

Singlet

* 蜘蛛 / Kumo (10/2000)
* 眩惑 / Genwaku (4/2001)
* Sexual Beast (6/2002)
* MaVERiCK (2/2003)
* Gärnet (11/2003)
* -GEMINI- (9/2004)
* 凍える夜に咲いた花 / Kogoeru Yoru ni Saita Hana (5.4.2006)
* Squall (14.3.2007)
* BRILLIANT (14.5.2008)
* KAMIKAZE (6.8.2008)
* HORIZON (3.12.2008)
* Final Call (9.9.2009)
* Love Is Dead (14.04.2010)
* DEATH POINT (28.07.2010)

DVD:t

* Murder Day -konserttitaltiointi (4/2005)
* The world outside the cage -dokumentti (3/2006)
* LIQUIDIZE -konserttitaltiointi (20.12.2006)
* Spiral Staircase #15 Final -konserttitaltiointi (5.9.2007)
* 10th Anniversary Live Closer to Ideal -Brand new scene- (29.12.2009)
* Human-clad Monsters FINAL (13.4.2011)

[muokkaa] Musiikkivideot

* BORN
* Garnet
* Reddish -DIVA version-
* Squall
* TRICKSTeR
* Kamikaze
* HORIZON
* REDEEMER
* Final Call
* LOVE IS DEAD
* DEATH POINT

[muokkaa] Aiheesta muualla

* D'espairsRayn virallinen kotisivu
* D'espairsRayn virallinen MySpace-sivu
* D'espairsRay JaME:n sivuilla
* Keikkaraportti Berliinistä 30.10.2004
* Artikkeli Helsingin Sanomien NYT-liitteessä 1.12.2006
* Keikkaraportti Tavastialta 26.11.2006
* Keikkaraportti Tuskasta 1.7.2007
* Artikkeli Turun Sanomissa juuri ennen Ruisrockia 6.7.2007
* Haastattelu Ruisrockissa 7.7.2007

Heti kun mä rakastun kunnolla johonkin bändiin, niin eiköhän se hajoa vähän ajan päästä, tai Despan tapauksessa ole jo hajonnut.
:/
tosi kurjaa.

1 kommentti:

  1. Lopettanut? Oho, en tiennytkään. Despat olivat joskus munkin mielestä hyvä, jopa sellainen, että kuuntelin useasti. Jos oikein muistan, niin kävin tämän keikallakin.

    Onhan sulla onneksi tota materiaalia, jota tutkia, vaikka bändi onkin hajonnut. Ei tule enää uusia biisejä, mutta mitä se haittaa, en vain tajua sitä, että mihin se vaikuttaa.

    VastaaPoista